Forum www.ANALOG.art.pl Strona Główna www.ANALOG.art.pl
Forum oficjalnej strony zespołu Analog
Powrót do serwisu

Uwaga! Czytać forum może każdy,
ale udział w dyskusjach wymaga rejestracji.

FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy
GrupyGrupy RejestracjaRejestracja
ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości ZalogujZaloguj

"ULICA WOLNOŚĆ" - opinie

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.ANALOG.art.pl Strona Główna -> Piosenki Analogu w oczach fanów i antyfanów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariusz
poszukujący

PostWysłany: Pon 2005-11-21 00:15:11    Temat postu: "ULICA WOLNOŚĆ" - opinie Odpowiedz z cytatem

Jak zapowiadaliśmy w momencie premiery "Monologów" jesteśmy wielce ciekawi Waszych opinii zarówno na temat poszczególnych naszych najnowszych utworów jak tez na temat płyty jako całości (tekstów, muzyki, układu utworów, spójności bądź nie, okładki, dystrybucji itd, itp).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
othello
poszukujący

PostWysłany: Wto 2006-03-07 10:29:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche nie natemat ale coz:

cóż nie jestem waszym fanem Wink
fan interesuje się dopinguje pisze listy zbiera zdjęcia
ale...
gdy usłyszałem was po raz pierwszy na koncercie w jakiejś tam malej mieścinie to szczeka opadła mi do samej ziemi i... do tej pory mam takie mile uczucie jak wspominam ten moment.
1 płyta przesłuchana kilkanaście razy w domu nie zrobial na mnie już takiego wrażenia dlatego czekałem ..... czekałem by posłuchać 2 płyty na żywo.
16.03 gracie w Białymstoku
będę tam żeby ugryźć to co przygotowaliście posmakować i popić trochę energii od Moniki.
i wtedy się wypowiem.
UnKnowN
poszukujący

PostWysłany: Sro 2007-01-10 17:51:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę późno, ale... trzy dni temu trafiłem na przypadkiem. Po wysłuchaniu i "króliczków" i z dwóch próbek kupiłem "Ulice...". I troszkę się zawiodłem. Odnoszę wrażenie, że wokalistka tłumi w sobie emocje (mam nadzięję, że na koncertach jest innaczej, pierwszej płyty nie mam, a przy tych marnej jakokości i w dodatku krótkich próbkach ciężko znaleść dobry punkt odniesienia). Całość sklejona całkiem całkiem, ale muza jakoś za spokojna (mimo agresywnych gitar szczególnie w pierwszych kawałkach), brak tam czegoś, jakiegoś buta, który skopałby uczucia ("Inna", bo "Rabbits..." są poza dyskusją). Mimo potrafi zdołować i to zaliczam na plus. "Monologi" byłyby lepsze, gdyby nie nieśmiało przebijająca się tam nadzieja, podobnie jak w "Judgement". "The show..." jakoś lepsze od orginału, ale może dlatego, że nie przepadam za Queen. Co do reszty teksty są zbyt dosłowne (temat gdzieś na forum) Za najbardziej pesymistyczny utwór i w dodatku z pytaniem "Gdzie ten cholerny świat zmierza?" uznałbym "Kołysanke dla Vłodiego". "Dobranocka" to tu w ogóle nie pasuje...
Na razie czekam na koniec waszego snu...

Pozdrawiam

p.s. Czekam też na koncert w Częstochowie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.ANALOG.art.pl Strona Główna -> Piosenki Analogu w oczach fanów i antyfanów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: